Alle blogs·Hartige hapjes·Hartige recepten

Kaasstengels

fullsizeoutput_5da

Je kent ze wel, die heerlijke kaasstengels die je op verjaardagen op de tafel tegen komt. Verslavend zijn ze en helemaal niet moeilijk om zelf te maken en er lekker je eigen draai aan te geven.

Bij deze nog even de ‘gewone’ variant, wat plakjes bladerdeeg in reepjes snijden. Deze bestrijken we met ei waarna we ze heerlijk kruiden en er kaas overheen strooien. Even bakken en het begint lekker te ruiken.

En weetje, als ze net uit de oven komen en nog een beetje warm zijn, zijn ze op z’n lekkerst.. Nog even voor het weekend wat lekkers..

Voor de kaasstengels heb je nodig..

  • 3 blaadjes tarwevrij of glutenvrij bladerdeeg
  • 1 geklutst ei
  • 100 gram geraspte kaas
  • oregano
  • zeezout
  • paprikapoeder

Hoe je bij het resultaat komt..

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijdt deze in repen van ongeveer 1.5 cm breed.
  2. Bestrijk de reepjes bladerdeeg met ei en kruid deze met zout, oregano en paprikapoeder.
  3. Verdeel hier overheen de geraspte kaas en druk dit aan. Leg de kaasstengels op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  4. Bak de kaasstengels in een op 225 graden voorverwarmde oven in 15 minuten gaar.

Borreltje erbij en genieten maar!

Liefs,

Keukenbloem..

Logo.jpg

Een gedachte over “Kaasstengels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s